Results 1 to 20 of 20

Thread: Leaf curl help!

  1. #1

    Join Date
    Jun 2018
    Posts
    1,557
    Thanks
    948
    Thanked 4,902 Times in 1,545 Posts

    Default Leaf curl help!

    Mediam - coco

    So my problem is the leaf curl mainly around the buds curling down. To me this look like to much N in flower so I flushed last week and backed of the feed was feeding 1.2ec now feeding 1ec backround 0.7. Will these take awhile to sort them selves out after this process?
    These also have slower bud growth then the ones what have straight leaves.

    Always feeding daily on a drip system.

    Plants mainly on the right side with this issue

    A few problems (I think) that might help solve.

    1. I had a problem with my baast 1 bulb was brighter then the other. This has been fixed for a week now as I thought it could be this what was coursing it as it was on the same side.

    2. Last night's feed I noticed one on that side was quite dry other 3 was OK. But after the feed there wasnt much run off on that 1 the others are still wet so I'm sure they would still be getting run off but the res is on the far left so further away from this side so maybe this side aint getting as much of the feed as the left side? I'm stoked lol.

    Any suggestions on what courses these leaves todo this would be great thanks!

    Sent from my VOG-L09 using Tapatalk

  2. The Following 3 Users Say Thank You to grower1988 For This Useful Post:

    hotshot (03-06-20), Lowrollerbean (04-06-20), Mac (03-06-20)

  3. #2

    Join Date
    Jun 2018
    Posts
    1,557
    Thanks
    948
    Thanked 4,902 Times in 1,545 Posts

    Default

    Opinions would be great peeps

    Sent from my VOG-L09 using Tapatalk

  4. The Following 3 Users Say Thank You to grower1988 For This Useful Post:

    hotshot (04-06-20), Lowrollerbean (04-06-20), Mac (04-06-20)

  5. #3

    Join Date
    Sep 2019
    Location
    Kushmans basement
    Posts
    607
    Thanks
    2,490
    Thanked 1,817 Times in 606 Posts

    Default

    What feed are you using mate? They do look heavily fed tbh, is it high in N the feed your using?

  6. The Following 4 Users Say Thank You to Lowrollerbean For This Useful Post:

    grower1988 (04-06-20), hotshot (04-06-20), Mac (04-06-20), M_C (04-06-20)

  7. #4

    Join Date
    Jun 2018
    Posts
    1,557
    Thanks
    948
    Thanked 4,902 Times in 1,545 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by Lowrollerbean View Post
    What feed are you using mate? They do look heavily fed tbh, is it high in N the feed your using?
    Thanks for the response mukka

    Iv dialled back on the feed to 1ec backround 0.7. I was feeding 1.4ec dropped to 1.2 now 1ec so only 0.3 of nutes going in

    Iv rang growers ark he said it looks like I need to feed more cuz im in hardwater but don't really wana raise it again just incase but if I remember rite they did start doing then when I dialled back on the feed. I may have to check my diary

    Sent from my VOG-L09 using Tapatalk

  8. The Following 3 Users Say Thank You to grower1988 For This Useful Post:

    hotshot (04-06-20), Lowrollerbean (04-06-20), Mac (05-06-20)

  9. #5

    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    53,731
    Thanks
    142,383
    Thanked 150,957 Times in 43,317 Posts

    Default

    Your plant is overfed, flush those excess nutes out - don't add more!
    "The purpose of our lives is to be happy."
    (Dalai Lama)

  10. The Following 4 Users Say Thank You to M_C For This Useful Post:

    grower1988 (04-06-20), hotshot (04-06-20), Lowrollerbean (04-06-20), Mac (05-06-20)

  11. #6

    Join Date
    Jun 2018
    Posts
    1,557
    Thanks
    948
    Thanked 4,902 Times in 1,545 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by M_C View Post
    Your plant is overfed, flush those excess nutes out - don't add more!
    Cheers mc that's wht I thought. I ws at 1.4 then dialled to 1.2 then flushed 200l through them last week and been on 1ec for about a week and still looking like this :/

    Sent from my VOG-L09 using Tapatalk

  12. The Following 3 Users Say Thank You to grower1988 For This Useful Post:

    hotshot (04-06-20), Lowrollerbean (04-06-20), Mac (05-06-20)

  13. #7

    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    53,731
    Thanks
    142,383
    Thanked 150,957 Times in 43,317 Posts

    Default

    What is the EC of your run off?

  14. The Following 4 Users Say Thank You to M_C For This Useful Post:

    grower1988 (04-06-20), hotshot (04-06-20), Lowrollerbean (04-06-20), Mac (05-06-20)

  15. #8

    Join Date
    Jun 2018
    Posts
    1,557
    Thanks
    948
    Thanked 4,902 Times in 1,545 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by M_C View Post
    What is the EC of your run off?
    Same as what's going in iv also stopped using pkboost since this.
    Usally the feed is abit lower then what's going in though. 1ec from 0.7 aint alot :/

    Iv just had my water tested my my nute suppliers he then said my water has alot of calcium but not mag I'd benifits if I add g epsom to 10ltrs doubt it's that tho.

    Not all plants are like it btw

    Sent from my VOG-L09 using Tapatalk

  16. The Following 3 Users Say Thank You to grower1988 For This Useful Post:

    hotshot (04-06-20), Lowrollerbean (04-06-20), Mac (05-06-20)

  17. #9

    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    53,731
    Thanks
    142,383
    Thanked 150,957 Times in 43,317 Posts

    Default

    Bear in mind that the plant will now be preloaded with nitrogen... and since your feed EC is the same as your run off EC then the excess N has no where to go. You need to lower the EC to the plant...

  18. The Following 3 Users Say Thank You to M_C For This Useful Post:

    grower1988 (04-06-20), hotshot (04-06-20), Lowrollerbean (04-06-20)

  19. #10

    Join Date
    Jun 2018
    Posts
    1,557
    Thanks
    948
    Thanked 4,902 Times in 1,545 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by M_C View Post
    Bear in mind that the plant will now be preloaded with nitrogen... and since your feed EC is the same as your run off EC then the excess N has no where to go. You need to lower the EC to the plant...
    Ok so lower the ec lower the c ur saying? Though I'm only 0.3 ec above my backround? Was also worried of under feeding but what ur saying seems to make sense. Maybe another flush.

    Il check ec run off again inabit

    Sent from my VOG-L09 using Tapatalk

  20. The Following 4 Users Say Thank You to grower1988 For This Useful Post:

    hotshot (04-06-20), Lowrollerbean (04-06-20), Mac (05-06-20), M_C (04-06-20)

  21. #11

    Join Date
    Jun 2018
    Posts
    1,557
    Thanks
    948
    Thanked 4,902 Times in 1,545 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by M_C View Post
    Bear in mind that the plant will now be preloaded with nitrogen... and since your feed EC is the same as your run off EC then the excess N has no where to go. You need to lower the EC to the plant...
    Checked run off and still says 1 think I should lower it to 0.9? Or will it take a wile from lowering the last feed to use up the ecsess n

    Sent from my VOG-L09 using Tapatalk
    Last edited by grower1988; 04-06-20 at 05:58 PM.

  22. The Following 2 Users Say Thank You to grower1988 For This Useful Post:

    hotshot (04-06-20), Mac (05-06-20)

  23. #12

    Join Date
    Jun 2018
    Posts
    1,557
    Thanks
    948
    Thanked 4,902 Times in 1,545 Posts

    Default

    Just checked today's run off and it's showing 0.9 so hopefully they gonna improve more

    Sent from my VOG-L09 using Tapatalk

  24. The Following 3 Users Say Thank You to grower1988 For This Useful Post:

    hotshot (05-06-20), Lowrollerbean (05-06-20), Mac (05-06-20)

  25. #13

    Join Date
    Jun 2018
    Posts
    1,557
    Thanks
    948
    Thanked 4,902 Times in 1,545 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by M_C View Post
    What is the EC of your run off?
    You mc! Iv just noticed mate......

    Ec of my run off been same as what's going in since using the pk. Iv stopped using pk now and the ec is below what's going in again.

    Could it be they don't like the pk is why run off never dropped?

    Sent from my VOG-L09 using Tapatalk

  26. The Following 3 Users Say Thank You to grower1988 For This Useful Post:

    hotshot (05-06-20), Lowrollerbean (05-06-20), Mac (05-06-20)

  27. #14

    Join Date
    Jun 2018
    Posts
    1,557
    Thanks
    948
    Thanked 4,902 Times in 1,545 Posts

    Default

    Does anyone else experience this?

    Sent from my VOG-L09 using Tapatalk

  28. The Following 2 Users Say Thank You to grower1988 For This Useful Post:

    hotshot (05-06-20), Lowrollerbean (05-06-20)

  29. #15

    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    53,731
    Thanks
    142,383
    Thanked 150,957 Times in 43,317 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by grower1988 View Post
    You mc! Iv just noticed mate......

    Ec of my run off been same as what's going in since using the pk. Iv stopped using pk now and the ec is below what's going in again.

    Could it be they don't like the pk is why run off never dropped?

    Sent from my VOG-L09 using Tapatalk
    Without wishing to sound rude & condescending, you just aren't listening mate

  30. The Following 2 Users Say Thank You to M_C For This Useful Post:

    grower1988 (05-06-20), hotshot (05-06-20)

  31. #16

    Join Date
    Jun 2018
    Posts
    1,557
    Thanks
    948
    Thanked 4,902 Times in 1,545 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by M_C View Post
    Without wishing to sound rude & condescending, you just aren't listening mate
    Huh? Maybe you miss understood me mate.

    You asked if ec in the run off is dropping witch it was before I added pk at 4ish weeks of flower. So I checked and it was the same. Even though I had lowered my nutes by half almost. I'd dropped pk day before you asked that question. So I check again and now it's lower then what's going in so I was wondering if that could have been my problem.

    I was feeding 1.4ec a few weeks ago before I started pk and run off was saying 1.2 at this point.



    Sent from my VOG-L09 using Tapatalk

  32. The Following User Says Thank You to grower1988 For This Useful Post:

    hotshot (05-06-20)

  33. #17

    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    53,731
    Thanks
    142,383
    Thanked 150,957 Times in 43,317 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by grower1988 View Post
    Huh? Maybe you miss understood me mate.

    You asked if ec in the run off is dropping witch it was before I added pk at 4ish weeks of flower. So I checked and it was the same. Even though I had lowered my nutes by half almost. I'd dropped pk day before you asked that question. So I check again and now it's lower then what's going in so I was wondering if that could have been my problem.

    I was feeding 1.4ec a few weeks ago before I started pk and run off was saying 1.2 at this point.



    Sent from my VOG-L09 using Tapatalk
    Just a thought, are you sorting your base feeds EC & then adding PK?

    If the plant were mine, I'd be feeding her on pretty much plain water until sorted.... A 0.3 EC feed is often all my autos will take.....

  34. The Following User Says Thank You to M_C For This Useful Post:

    hotshot (06-06-20)

  35. #18

    Join Date
    Jun 2018
    Posts
    1,557
    Thanks
    948
    Thanked 4,902 Times in 1,545 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by M_C View Post
    Just a thought, are you sorting your base feeds EC & then adding PK?

    If the plant were mine, I'd be feeding her on pretty much plain water until sorted.... A 0.3 EC feed is often all my autos will take.....
    No adding pk then base to 1 ec but I'm not using pk at the moment just a and b.

    They have lightened up abit so deffo getting better. Il go with a weaker solution. For abit see how they do

    4days between the two pics

    Sent from my VOG-L09 using Tapatalk

  36. The Following User Says Thank You to grower1988 For This Useful Post:

    hotshot (06-06-20)

  37. #19

    Join Date
    Jun 2018
    Posts
    1,557
    Thanks
    948
    Thanked 4,902 Times in 1,545 Posts

    Default

    Ya don't think it could be salt buildup? I have been watering daily even if pots still wet. And getting 10ltrs run off from the 8 plants. Ph and ec in runn off are in check so I think am alright but just to rule it out lol

    Is weird cuz I was feeding them this same feed when they were like 4 inches tall lol
    This pic was 1ml feed what I'm feeding now

    Also had my water tested my my nute supplier and they say my water is high in cal low in mag plants me happier with 1g epsom to 10ltra. Maybe try that ya think?
    Sent from my VOG-L09 using Tapatalk
    Last edited by grower1988; 06-06-20 at 06:38 AM.

  38. The Following User Says Thank You to grower1988 For This Useful Post:

    hotshot (06-06-20)

  39. #20

    Join Date
    Jun 2018
    Posts
    1,557
    Thanks
    948
    Thanked 4,902 Times in 1,545 Posts

    Default

    Iv just had a scan over them and I do have the odd brown spot on the odd leaf iv never noticed before but it's not bad so maybe it could be the mag so Il give some epsom a go see if it helps also have a few brown leafs suttin on the net what has fallen off but quite normal at this stage I thought

    Sent from my VOG-L09 using Tapatalk
    Last edited by grower1988; 06-06-20 at 07:09 AM.

  40. The Following User Says Thank You to grower1988 For This Useful Post:

    hotshot (06-06-20)

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  


THCtalk.com Disclaimer - You must be over 18 years old to view/use this site .THCtalk.com does not encourage growing Cannabis or possessing Cannabis. Learning how to grow Cannabis instructions should be for educational purposes only. All Information contained in this web site is for: Historical reference, Scientific reference and Educational purposes only. Visitors to this website are advised against breaking the law as It is illegal to smoke, grow, or possess cannabis in the UK and some US States